DELTA Netwerkgroep verwelkomt nieuwe lichting monteurs

DELTA Netwerkgroep verwelkomt nieuwe lichting monteurs

 

Succesvolle afronding tweejarige vakopleiding

DELTA Infra (onderdeel van DELTA Netwerkgroep) startte in 2012 een eigen opleiding: de DELTA Infra Vakopleiding (DIVO). Technische talenten worden in twee jaar opgeleid tot Monteur elektriciteit/COAX of Monteur gas/water.

 

Op 3 juli 2014 neemt de eerste lichting studenten hun diploma in ontvangst. Elf studenten krijgen een vaste baan als monteur bij DELTA Netwerkgroep.

 

Om een oplossing te zoeken voor de krapte op de arbeidsmarkt voor technisch geschoold personeel, heeft DELTA Infra zelf het initiatief genomen deze opleiding te starten. Het programma is in 2012 begonnen, in samenwerking met opleidingsbedrijf InstallatieWerk Brabant-Zeeland en het ROC Markiezaat College in Bergen op Zoom. Met de gerichte vakopleiding wordt de verwachte uitstroom van technisch personeel in de komende jaren gecompenseerd. Bovendien wordt door deze ‘on-the-job-training’ ook de vakkennis van de oude garde overgedragen op de monteurs in spé.

 

Inmiddels is de werving voor de derde lichting DIVO-ers afgerond. Deze derde groep studenten start in september 2014 met de opleiding.

 

Meer weten?

DELTA Infra Vakopleiding

Heeft u een storing, vraag, opmerking of klacht?