Drinkwaterleiding spuien Walcheren

Drinkwaterleiding spuien Walcheren

Benieuwd wanneer de werkzaamheden in uw buurt plaatsvinden?

Ga naar onze postcodecheck >

 

Update 10 december 2018
Op dit moment spuien wij een grote aanvoerleiding in Vlissingen. Woont u in Vlissingen? Dan kan het zijn dat u maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 december een andere waterdruk hebt dan dat u gewend bent. Ook is er een kans op bruin water. Op woensdag 12 december worden de werkzaamheden afgerond.

 

Algemeen

Op 1 oktober 2018 is DNWG gestart met werkzaamheden aan de drinkwaterleiding op Walcheren. In de maand oktober werkten we aan de grote aanvoerleidingen op Walcheren. Helaas vertraagd zijn we op 19 november gestart met werkzaamheden aan de drinkwaterleiding in de gemeente Vlissingen en Veere. 

 

Werkzaamheden
Om de betrouwbaarheid van ons drinkwater in Zeeland te kunnen blijven waarborgen, gaan we onder hoge snelheid drinkwaterleidingen 2 keer spoelen. Dit noemen we spuien. Deze werkzaamheden kunnen als gevolg hebben dat u tijdens de werkzaamheden in uw wijk tijdelijk bruin water uit de kraan krijgt en/of tijdelijk een lagere waterdruk ervaart. 

 

Bruin water

Als gevolg van de snelheidsverandering van de doorstroming in de leidingen is er een kans op bruin water. Losse deeltjes in de leiding komen dan in beweging, wat een andere kleur water als gevolg heeft. Bruin water is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, u kunt het gewoon drinken. Meer over bruin water leest u op www.DNWG.nl/bruinwater.

 

Evides

Evides Waterbedrijf produceert en levert drinkwater in Zuidwest Nederland. In opdracht van Evides werkt DNWG aan uw drinkwaterleidingnet.

 

Communicatie
Bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Verzonden omgevingscommunicatie en advertenties kun u hieronder downloaden.

 

week 39 Advertentie huis-aan-huis-bladen en PZC

 

Planning

Het gehele project neemt een aantal maanden in beslag. Dat betekent dat wanneer zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen, we de werkzaamheden in mei 2019 afronden. U kunt op deze pagina uw postcode ingeven en zien wanneer uw straat en omgeving aan de beurt is. Hieronder ziet u de overzichtskaart van de verschillende werkgebieden. 

Klik hier voor de gedetailleerde kaart


Heeft u een storing, vraag, opmerking of klacht?