Drinkwaterleiding spuien Walcheren

Drinkwaterleiding spuien Walcheren

Benieuwd wanneer de werkzaamheden in uw buurt plaatsvinden?

Ga naar onze postcodecheck >

 

Algemeen

Op 1 oktober 2018 is DNWG gestart met werkzaamheden aan de drinkwaterleiding op Walcheren. Vanaf 28 januari gaat DNWG aan de slag in Vlissingen. De werkzaamheden daar duren vooralsnog tot 22 februari, mits zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen. 

 

Werkzaamheden
Om de betrouwbaarheid van ons drinkwater in Zeeland te kunnen blijven waarborgen, gaan we onder hoge snelheid drinkwaterleidingen 2 keer spoelen. Dit noemen we spuien. Deze werkzaamheden kunnen als gevolg hebben dat u tijdens de werkzaamheden in uw wijk tijdelijk bruin water uit de kraan krijgt en/of tijdelijk een lagere waterdruk ervaart. 

 

Bruin water

Als gevolg van de snelheidsverandering van de doorstroming in de leidingen is er een kans op bruin water. Losse deeltjes in de leiding komen dan in beweging, wat een andere kleur water als gevolg heeft. Bruin water is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, u kunt het gewoon drinken. Meer over bruin water leest u op www.DNWG.nl/bruinwater.

 

Evides

Evides Waterbedrijf produceert en levert drinkwater in Zuidwest Nederland. In opdracht van Evides werkt DNWG aan uw drinkwaterleidingnet.

 

Communicatie
Bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Verzonden omgevingscommunicatie en advertenties kun u hieronder downloaden.

 

week 9 Spuibrief Walcheren  

week 39 Advertentie huis-aan-huis-bladen en PZC

week 4 Advertentie huis-aan-huis-bladen Vlissingen

 

Planning

Het gehele project neemt een aantal maanden in beslag. Dat betekent dat wanneer zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen, we de werkzaamheden in mei 2019 afronden. U kunt op deze pagina uw postcode ingeven en zien wanneer uw straat en omgeving aan de beurt is. Hieronder ziet u de overzichtskaart van de verschillende werkgebieden. 

Klik hier voor de gedetailleerde kaart


Heeft u een storing, vraag, opmerking of klacht?