Hoe gaat DNWG om met het coronavirus? Meer informatie

Drinkwaterleiding spuien west Zeeuws-Vlaanderen

Drinkwaterleiding spuien west Zeeuws-Vlaanderen

Benieuwd wanneer de werkzaamheden in uw buurt plaatsvinden?

Ga naar onze postcodecheck >

 

Algemeen

Vanaf 25 november 2019 voert DNWG werkzaamheden uit aan de drinkwaterleiding op in west Zeeuws-Vlaanderen. De werkzaamheden daar duren vooralsnog tot eind maart 2020, mits zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen. 

 

Werkzaamheden
Om de betrouwbaarheid van ons drinkwater in Zeeland te kunnen blijven waarborgen, gaan we onder hoge snelheid drinkwaterleidingen 2 keer spoelen. Dit noemen we spuien. Deze werkzaamheden kunnen als gevolg hebben dat u tijdens de werkzaamheden in uw wijk tijdelijk bruin water uit de kraan krijgt en/of tijdelijk een lagere waterdruk ervaart. 

 

Bruin water

Als gevolg van de snelheidsverandering van de doorstroming in de leidingen is er een kans op bruin water. Losse deeltjes in de leiding komen dan in beweging, wat een andere kleur water als gevolg heeft. Bruin water is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, u kunt het gewoon drinken. Meer over bruin water leest u op www.DNWG.nl/bruinwater.

 

Evides

Evides Waterbedrijf produceert en levert drinkwater in Zuidwest Nederland. In opdracht van Evides werkt DNWG aan uw drinkwaterleidingnet.

 

Communicatie
Bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Verzonden omgevingscommunicatie en advertenties kun u hieronder downloaden.
131119 Advertentie Zeeuws-Vlaams Advertentieblad
131119 Bewonersbrief - module 2

061219 Bewonersbrief - module 1

 

Planning

Het gehele project neemt een aantal maanden in beslag. Dat betekent dat wanneer zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen, we de werkzaamheden in maart 2020 afronden. U kunt op deze pagina uw postcode ingeven en zien wanneer uw straat en omgeving aan de beurt is. Hieronder ziet u de overzichtskaart van de verschillende werkgebieden (modules).

Klik hier voor de gedetailleerde kaart

 

De globale planning* is als volgt:

Module 2: 25/11 - 15/01 

Module 1: 16/01 - 25/01

Module 3: 27/01 - 25/02 

 

*het betreft een globale planning. Hiervan kan vanwege verschillende onvoorziene omstandigheden van worden afgeweken. 

 


Heeft u een storing, vraag, opmerking of klacht?