Hoe gaat DNWG om met het coronavirus? Meer informatie

Spuien Noord-Beveland

Spuien Noord-Beveland

Algemeen

DNWG start op 28 januari 2019 met werkzaamheden aan de drinkwaterleiding op Noord-Beveland. Helaas hebben deze werkzaamheden als gevolg dat in de nacht van 29 op 30 januari het dorp Colijnsplaat geen drinkwater heeft. Onder de kop "Communicatie" kunt u de brief lezen die aan de bewoners van Colijnsplaat is gestuurd. Woont u niet in Colijnsplaat? Dan beperken de gevolgen van de werkzaamheden zich tot een kans op bruin water en verminderde waterdruk tijdens en na de werkzaamheden in uw buurt. 

 

Werkzaamheden
Om de betrouwbaarheid van ons drinkwater in Zeeland te kunnen blijven waarborgen, gaan we onder hoge snelheid drinkwaterleidingen 2 keer spoelen. Dit noemen we spuien. Deze werkzaamheden kunnen als gevolg hebben dat u tijdens de werkzaamheden in uw wijk tijdelijk bruin water uit de kraan krijgt en/of tijdelijk een lagere waterdruk ervaart. 

 

Bruin water

Als gevolg van de snelheidsverandering van de doorstroming in de leidingen is er een kans op bruin water. Losse deeltjes in de leiding komen dan in beweging, wat een andere kleur water als gevolg heeft. Bruin water is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, u kunt het gewoon drinken. Meer over bruin water leest u op www.DNWG.nl/bruinwater.

 

Planning

Het gehele project neemt in totaal 2 maanden in beslag. Dat betekent dat wanneer zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen, we de werkzaamheden in eind maart 2019 afronden. Hieronder ziet u de overzichtskaart van de twee verschillende werkgebieden. We starten in module 2, deze module verwachten we binnen 1 maand af te ronden. In maart starten we dan module 1, waarna we de werkzaamheden eind maart, of zoveel eerder als mogelijk compleet afronden. 

 

Communicatie

Bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Verzonden omgevingscommunicatie en advertenties kun u hieronder downloaden.

 

230119 Advertentie Bevelandse Bode

210119 Brief bewoners Colijnsplaat

 

Evides

Evides Waterbedrijf produceert en levert drinkwater in Zuidwest Nederland. In opdracht van Evides werkt DNWG aan uw drinkwaterleidingnet.

 


Heeft u een storing, vraag, opmerking of klacht?