Werkzaamheden aan de drinkwaterleiding

Werkzaamheden aan de drinkwaterleiding

Publicatiedatum: 05-07-2022

Vanaf dinsdag 5 juli is DNWG aan het werk aan de drinkwaterleiding op Tholen zodat u ook in de toekomst over schoon en betrouwbaar drinkwater kunt beschikken. Tijdens de werkzaamheden in de avond en nacht van 5 op 6 juli, hebben inwoners van westelijk Tholen tijdelijk kans op bruin water en/of verminderde waterdruk. Het kan hierdoor ook voorkomen dat er sprake is van bruin water. Het is niet erg als u het drinkt, het is niet schadelijk voor uw gezondheid.

 

Mogelijke impact

Als gevolg van de snelheidsverandering van de doorstroming in de leidingen is er kans op bruin water. Onze tip is om de kraan dan wat langer te laten doorlopen. Bruin water is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, u kunt het gewoon drinken. Meer over bruin water leest u op www.DNWG.nl/bruin-water.

 

Hoe gaat u om met bruin water?

• Draai geen (witte) was in de avond en nacht van 5 op 6 juli. Zet u buiten deze periode de wasmachine aan, controleer vooraf of het water helder van kleur is, om eventuele vlekken te voorkomen.

• Laat de kraan goed doorlopen als u helder water wilt.

• U kunt het kraanwater verder gebruiken zoals normaal.

 

Evides Waterbedrijf

Evides Waterbedrijf produceert en levert drinkwater in Zuidwest-Nederland. In Zeeland werkt DNWG met Evides samen aan de drinkwaterleidingen.

 

Wanneer starten de werkzaamheden?

De werkzaamheden starten op 5 juli en zullen ongeveer 1 dag in beslag nemen.

 

Communicatie

We hebben een advertentie geplaatst in de PZC, Eendrachtbode en de storing op waterstoring.nl gemeld.

 

Contact

Heeft u nog vragen? Dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met een van onze medewerkers via telefoonnummer 0113 - 74 11 00. Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur.


Heeft u een storing, vraag, opmerking of klacht?