Uw waterstoring

Helaas doen zich wel eens storingen voor in de drinkwatervoorziening. Check http://www.waterstoring.nl/evides om op de hoogte te blijven van gemelde waterstoringen en updates.

 

Lees hieronder onze tips in het geval van een waterstoring.

Wat doen tijdens de storing als u geen drinkwaterlevering hebt?

  • Draai geen kranen open
  • Laat uw wasmachine, vaatwasser en andere apparaten die water gebruiken uit

Wat doen na de waterstoring?

  • Na een waterstoring kan er tijdelijk een kookadvies gelden. Als dit zo is, ontvangt u zo snel mogelijk een informatiekaart in uw brievenbus. Wij vragen u - voordat u het kraanwater gebruikt om te drinken of voor het bereiden van voedsel - eerst in uw brievenbus te kijken of dit voor u van toepassing is.
  • Laat na afloop de kraan goed doorstromen. Kijk of het water helemaal helder is.
  • Doe de wasmachine pas aan als het water niet meer bruin is, om eventuele vlekken in uw textiel te voorkomen.

Hoogbouw

Woont u in een gebouw met een hydrofoorinstallatie? De beheerder of eigenaar moet deze pomp resetten, voordat er weer water uit de kraan komt. Dit is meestal het geval bij hoogbouw, zoals appartementen en flats.

Bruin water

Na het oplossen van een drinkwaterstoring, kan het kraanwater tijdelijk een (licht)bruine kleur hebben. Dit is niet schadelijk voor uw gezondheid. De kleur komt door de ijzer- en mogelijk ook mangaandeeltjes uit de leidingen. Deze mineralen zitten ook in helder water en hebben zich eerder afgezet in het leidingnet. Ze kunnen loskomen als de stroomrichting of -snelheid plotseling verandert. Het is ook mogelijk dat omliggende straten hier last van hebben. 

 

Evides Waterbedrijf produceert en levert drinkwater in Zuidwest-Nederland. In Zeeland werkt DNWG met Evides samen aan de drinkwaterleidingen.

Heeft u een storing, vraag, opmerking of klacht?